Бариери за задържане на отпадъци във водния басейн

Описание на продукция

Нашите буни за отломки ECONAD са усъвършенствани плаващи бариери, предназначени за задържане на отломки, които се предлагат в различни конфигурации за справяне с широк спектър от екологични предизвикателства. Серията ECONAD е специално разработена за прихващане и задържане на големи количества плаващи отпадъци, включително речни боклуци, воден хиацинт, а в определени случаи и петролни продукти. При по-студен климат серията ECONAD функционира ефективно и като ледени бариери, подпомагайки образуването на ледени покривки нагоре по течението, което спомага за предотвратяването на образуването на фразеологичен лед и спира движението на големи ледени маси.

Основни приложения

  • Контрол на плаващите отпадъци: Ефективно улавя и задържа големи количества плаващи отпадъци и речен боклук, като предотвратява тяхното разпространение.
  • Системи за насочване на рибата: Насочва и контролира движението на рибата и други водни видове.
  • Ледени бариери: Служат като мощна бариера за управление на ледения поток при студени условия.
  • Дефлекторни бариери: защитават критичната инфраструктура от отломки, като ги отклоняват от опасните зони.
  • Управление на нефтени разливи: Задържа битумни кълба и други замърсители във водата.
  • Управление на речния поток: Контролира и насочва водния поток, за да предотврати ерозията и да защити инфраструктурата.

Технически характеристики

  1. Предлагаме разнообразни проектни конфигурации, включително различни дълбочини и височини на бариерите, плаващи материали, за да отговорим на специфичните условия и изисквания.
  2. Специализирани конструкции за контрол на ледовия поток.
  3. Възможности за насочване на движението на различни видове риба.
  4. Варианти за пешеходни пътеки и достъп до лодки за персонала и оборудването.
  5. Издръжливи материали, изработени от полиетилен с висока плътност (HDPE) и ротомолни поплавъци.
  6. Проектирани са да се справят с големи товари от отпадъци, като се предлагат както в стандартни, така и в нестандартни решения.

Размери и спецификации

Бариерите ECONAD обикновено се произвеждат на 3- и 6-метрови сегменти за лесно транспортиране, сглобяване и монтаж.

Дълбочината на екрана може да достигне до 3 метра за твърдите панели, като има и хибридни опции, които позволяват разширено покритие с помощта на гъвкави мрежи или екрани, които достигат дъното на реката или езерото. При проектирането се вземат предвид и ограниченията за ширина при морски или сухопътен транспорт.

Ангажимент за опазване на околната среда

Плаващите рогозки от отпадъци, големите натрупвания на боклук, воден зюмбюл и дървени трупи могат да запушат водните пътища, да възпрепятстват производството на електроенергия и да допринесат значително за замърсяването на океана с пластмаса. Реките действат като канали, по които отпадъците, създадени от човека, попадат в океаните. Буните за отломки на ECONAD улавят и задържат тези отпадъци при източника им, като позволяват лесното им отстраняване и предотвратяват по-нататъшното замърсяване на околната среда.


Обадете се

WhatsApp бизнес

Да напиша съобщение

Да напиша съобщение